Ljubav i strast spašavaju VW T1 poslije 40 godina stajanja

Ovo je jedan od momenata u kojima se muškarci i žene vrlo razlikuju. Većina dama nikada neće razumjeti ptiču koja je prikazana u ovom videu – spašavanje VW T1 iz šume, poslije 40 godina stajanja Pronalaženje zaboravljenih automobila i njihovo vraćanje u život postala je svojevrsna atrakcija na Zapadu.

Čak i kad nisu u pitanju naročito vrijedni automobili, spašavanje legendi izaziva veliku pažnju. U ovom slučaju, mladi Francuz je od sakupljača pečurki (možda i tartufa) došao do informacije da se u šumi, na 1300 metara nadmorske visine, nalazi jedan zaboravljeni “folksvagen transporter T1”. Došlo se do podataka da je auto iz 1955. godine i da duboko u šumi u francuskim Alpima stoji već 40 godina, gdje je dovučen kako bi služio kao sklonište, s obzirom da mu je motor stradao i da se u to vrijeme popravka nije isplatila Francuz je pronašao vlasnika zemljišta, od koga je otkupio “T1”. ne navodi se za koliko para, a na kraju krajeva, nije ni bitno; verujemo da je riječ o nekom simboličnom iznosu… Sve u svemu, čovjek je imao ideju da iskopa kombi zaglavljen između dva drveta i da ga odvuče u grad. Čak je na šasiju postavio specijalne nosače za vuču, međutim, u posljednjem trenutku mu je sinula ideja da u šumu dopremi sve neophodne djelove kako bi kombi spustio niz planuinu sopstvenim pogonom. (NN/magazinauto.com) EKipa je donijela sve neophodne djelove, uključujući i motor. Zamijenjene su kočnice, sva crijeva, cilindri i sajle.

Auto je upaljen a novi vlasnik je odlučio da ga u estetskom smislu ne dira, jer mu se dopada patina koju je dobio tokom 40 godina stajanja u šumi

Izvor: Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *