Kukate kako na TV- u idu samo rijaliti, a propuštate vrhunski serijal

Iz više od 10 razgovora koje je američki režiser Oliver Stoun vodio poslednje dve godine sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nastala je dokumentarna serija “Intervjui s Putinom”.

Sinoć je na RTS-u prikazana prva epizoda dokumentarca. Imate još tri na raspolaganju (od 22h večeras, sutra i prekosutra). Film je zasnovan na najintimnijim intervjuima koje je Putin ikada dao nekom autoru sa Zapada.

Dokumentarac pruža dubok uvid u Putinov lični i profesionalni život.

Oliver Stoun se upoznao sa Putinom, kada je doputovao u Rusiju 2015. radi razgovora sa Edvardom Snoudenom, tokom procesa snimanja biografskog filma Snouden. Američki reditelj je u periodu od jula 2015. do februara 2017. imao priliku da obavi više od deset intervjua s ruskim predsednikom, uz mogućnost da mu postavlja pitanja po sopstvenom izboru.

Mali spojler koji će vam sasvim fino objasniti o kakvom serijalu se radi.

– Da li su vas ikada pretukli? – pita Putin Stouna pred kraj dokumentarca.

– Da – odgovara Stoun.

– Znači to vam neće biti ništa novo, jer ćete ispaštati zbog onoga što sada radite – odgovara mu Putin pre nego što izađe iz sobe koja nosi duh Sikstinske kapele ukrštene sa najskrivenijim fantazijama dizajnera enterijera Donalda Trampa.

Putin je u pravu. Film iz četiri dela “Daily Beast” opisuje kao “izuzetno neodgovorno ljubavno pismo” ruskom predsedniku. “Govori o Oliveru Stounu isto koliko i o Putinu”, kaže CNN. “Laskavo uz malu dozu skepticizma”, izveštava New York Times.

U Fejsbuk postu Stoun o “Intervjuima s Putinom” piše da je to “četvoročasovni vrhunac mog čudnog života američkog filmadžije”. Pa da li je kraj?

– Ne znam da li će mi ikada više dati priliku da snimim još neki film. Nikada ništa ne pretpostavljam, zaista pokušavam da to ne radim. Jer radio sam to u jednom trenutku, kada sam bio na sredini karijere, i mislim da te to pokvari. Bar imam slobodu da radim šta hoću sledeći put, nemam obaveze. Razumete šta pokušavam da kažem? Sutra mogu da se odselim u Albaniju – kaže Stoun.

Zašto bi to uradio?

– Ne znam da li mogu da živim pod tako striktnom anglosaksonskom kodu do kraja života, sada kada sam stariji, znate? Možda postoje bolji, mirniji načini da živiš, bez konflikta koji imaš zbog činjenice da će tvoj porez otići na bombardovanja ili pravljenje jebene vojne opreme – zaključio je Stoun.

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *