Ivana zbog broja ostala bez medalje!

Srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je zauzela četvrto mesto. Ivana je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, ali joj se otkačio broj i ostavio trag na 6,91 metara.

Ivana je tri puta prestupila, a najbolji skok ostvarila je u drugoj seriji – od 6,96 metara. Zlato je osvojila Amerikanka Britni Riz skočivši 7,02 metara, a srebro je pripalo Darji Klišini, koja se takmiči pod neutralnom zastavom zbog suspenzije Rusiji. Bronzu je osvojila još jedna američka atletičarka Tijana Bartoleta, skokom od 6,97 metara, za centimetar dužim od Ivaninog najboljeg.

Španovićeva je na loš način započela finale na Olimpijskom stadionu, prestupivši u prvoj seriji. Međutim, sve je ispravila u drugoj seriji, kada je skočila 6.96 metara i za 18 centimetara sa čela pomerila Darju Klišinu.

U trećem pokušaju, Ivana nije uspela da nadmaši svoj prethodni skok, pošto je ’letela’ do 6.77 metara. Međutim, nekoliko minuta kasnije pretekla ju je Britani Ris, skočivši sedam metara, da bi srpska atletičarka potom ponovo prestupila.

Svojim skokom u petoj seriji, Klišina je pretekla Ivanu skokom od 7,02 metara, svojim drugim najboljim u karijeri. Usledio je novi prestup Španovićeve, da bi je u poslednjoj seriji pretekla Bartoleta, a Ivana na kraju skočila preko sedam metara, ali joj se broj otkačio i zvanični podaci pokazali su da je skočila 6,91 metara.


Ivana je na prethodnim Svetskim prvenstvima na otvorenom osvojila dve bronze – u Moskvi 2013. i Pekingu 2015. Upravo u Moskvi je započela svoj niz medalja na svim velikim takmičenjima, koji je završen u Londonu, a poslednja medalja joj je zlato na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Prošle godine, Španovićeva je donela Srbiji prvu olimpijsku medalju u atletici posle 60 godina osvojivši bronzu u Rio de Žaneiru.

(sport klub)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *