iPhone 7 je najprodavaniji telefon u prvoj polovini ove godine

Tokom ove godine smo videli veliki broj novih smartfona, ali izgleda da korisnici i dalje najviše vole Apple proizvode. Prema istraživanju IHS Markita, Apple iPhone 7 je najbolje prodavani telefon globalno, tokom prve polovine 2017. godine.

Drugo mesto je rezervisano za još jedan Apple uređaj, iPhone 7 Plus, dok se na trećem mestu nalazi Samsung Galaxy Grand Prime Plus, uređaj iz donjeg cjenovnog ranga.

Četvrti je iPhone 6s, a poređenja radi, najveći konkurenti iPhone modelima, Samsungovi Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus telefoni se nalaze na petom i šestom mestu. I Apple i Samsung nisu uspeli da prevaziđu rezultate prodaje koje su imali sa prošlogodišnjim modelima.

Jedina druga kompanija koja se našla u prvih 10 je Oppo, a među 22 najprodavanija telefona ove godine koja su se prodala u više od 6 miliona primjeraka, 6 ih je iz kompanije Oppo, 2 iz Xiaomija te 1 iz Huaweija. Još jedna zanimljiva činjenica jeste da Samsung ima 10 modela telefona koji su se isporučivali u milion primeraka mesečno, dok Apple ima 4ovakva modela.

(balkanandroid)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *