Gusta magla smanjuje vidljivost na cestama u BiH

U Bosni i Hercegovini na većini cestovnih pravaca promet se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Magla mjestimice vrlo gusta smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i klizavi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na put.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 Sarajevo – Pale (u tunelu Kalovita Brda). Vozila se preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija, mogući su povremeni zastoji na dionici GP Kamensko – Karlov Han – Mesihovina (Vidikovac), ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10.00 do 12.00 sati, i utorkom i četvrtkom od 10.00 do 12.00 sati i od 13.00 do 14.00 sati.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-4 Simin Han – Donje Caparde, M-6.1 Prolaz kroz Mostar, Široki Brijeg (Obilaznica) i M-17 Konjic (kod mosta), Donji Hadžići (Mrđanović polje).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na M-14.1 Brod – Odžak i M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala – raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića.)

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Republici Hrvatskoj na graničnom prijelazu Stara Gradiška, promet se odvija usporeno.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica – Duži i Slano – Orahov Do, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno su prekategorizirani u granične prijelaze za međunarodni promet putnika, priopšteno je iz IC AMSBIH-a.

(N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *