Gradonačelnik Doboja Obren Petrović razgovarao sa dobojskim inovatorom Zvjezdanom Vištom

Višt-fajlGradonačelnik Doboja Obren Petrović razgovarao sa  dobojskim inovatorom Zvjezdanom Vištom, i obećao pomoć za obezbeđivanje prostora za proizvodni pogon vakuum presa.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović dobojskom inovatoru Zvjezdanu Vištu , koji se bavi proizvodnjom vakum presa, obećao je pomoć kada je u pitanju obezbeđivanje radnog prostora.S obzirom da je u  radionici ovog Dobojlije zaposleno oko dvadeset osam radnika, koji nemaju adekvatan prostor za rad, gradonačelnik je rekao da će na sljedećoj sjednici Skupštine grada ovom inovatoru biti obezbijeđena pomoć u iznosu od 100.000KM .

Radi se o proizvodnji presa koje se izvoze u sve  kontinente , osim Afrike i Australije. Sigurno da je velika potreba za tim presama koje je on najvišim dijelom radio .Radi se o izvozu , i to je velika stvar za RS i za BiH .Mi smo ponosni što je on iz našeg grada i što prenosi slavu grada Doboja, Evropi i šire-  rekao je Petrović.

Proizvodni pogon prvobitno je bio smješten u Lipcu, nakon čega je izmješten u krug Željezničke stanice. Višt je rekao da će pomoć koju je gradonačelnik obećao doprinijeti  i povećanju broja zaposlenih.

Pomoć koju je gradonačelnik obećao je prava prilika za rješavanje statusa oko radnog prostora.Omogućiće i zapošljavanje novih ljudi.Takođe, u perspektivi imamo uključenje stranih investitora u naš biznis, što nismo mogli prije prihvatiti prvenstveno što nismo imali riješen taj proizvodni pogon u vlasništvu- pojasnio je dobojski inovator.

Zvjezdan Višt prvi prototip vakuum-prese napravio je prije deset godina i uglavnom je korištena u drvnoj industriji i proizvodnji stolarije. Danas u radionici ovog inovatora iz Doboja, nastaju vakuum prese s membranom, koje koriste svjetske auto i aviokompanije.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *