“Gospojinske dječije radosti” u Petrovu

U sklopu mjera pronatalitetne politike opštine Petrovo danas je u ovoj lokalnoj zajednici, pod pokroviteljstvom načelnika opštine, održana manifestacija pod nazivom „Gospojinske dječije radosti“, na kojoj su svim mališanima, rođenim od 1. septembra prošle do 31. avgusta ove godine, ukupno njih četrdeset petoro, poklonjeni bicikli.

Kako su istakli roditelji poklon je prije svega praktičan i koristan a posebnu važnost ima činjenica da ova i slične manifestacije, odnosno briga i nastojanje opštine Petrovo da se popravlja demografska slika, mladim roditeljima daje i moralnu podršku u ova teška vremena.
Petrovo-5.9„Dopada mi se ova manifestacija jer podržava i majke i decu, pokloni su praktični i na ovaj način se izlazi u susret i deci i majkama“, rekla je Ljubica Pušeljić iz Petrova.
„Pozdravljam ovu manifestaciju i zahvaljujem se našem načelniku Ozrenu Petkoviću. Presrećni smo kao roditelji i nadam se da će ovakve manifestacije da se organizuju i u buduće“, istakao je Goran Ristić iz Petrova.

„Gospojinske dječije radosti“ prvi put su organizovane prošle godine.
„Cilj ovakvih manifestacija je da se podrži porodica, mladi bračni parovi, da pokušamo da damo doprinos da se porodica stavi na prioritetno mjesto, da postane masovnija, da nas bude što više, jer samo tako možemo ostati i opstati na ovom području“, naglasio jr načelnik opštine Ozren Petković.

Mladim roditeljima ovom prilikom obratio se i sveštenik parohije petrovačke, naglasivši važnost porodice i potomstva.
„Ovo je veliki događaj i velika radost za cijelu našu opštinu jer prilikom ovih velikogospojinskih dječijih radosti mi slavimo rađanja, slavimo povećanje broja naših stanovnika i obnovljenje kompletnog kraja“, poručio je protojerej stavrofor Nikola Pekić.

U sklopu pronatalitetne politike u opštini Petrovo se, pored „Gospojinskih dječijih radosti“, već tradicionalno organizuje i manifestacija „Dječija Nova godina“, na kojoj novogodišnje paketiće dobiju sva djeca starosti do 6 godine. Načelnik opštine zlatnikom daruje prvu bebu rođenu u novoj godini a svako novorođenče u porodici iz budžeta dobija novčani poklon u visini od stotinu do pet stotina maraka.

Tekst i foto: Slađana Mitrović-Lazarević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *