Gdje je nestao novac plasiran u BiH?

Evropska investiciona banka (EIB) zatražila je od Ministarstva bezbjednosti BiH detaljnu istragu o milionskim sredstvima koje je ova banka plasirala u BiH, a koja su jednim dijelom misteriozno nestala.

 

Prije nekoliko dana na adresu Ministarstva bezbjednosti stigao je zahtjev iz ove finansijske institucije EU da se ispitaju pojedini aranžmani, odnosno projekti, koje je ova banka pristala finansirati u BiH, saznaje Dnevni avaz.

Da je EIB uputio pismo ovakvog sadržaja u Ministarstvo bezbjednosti, potvrdio je i Dragan Mektić, prvi čovek ovog ministarstva.

“Nešto je stiglo, ali morate me razumjeti. Obavezao sam se da neću ništa o tome pričati i moram to ispoštovati”, rekao je Mektić.
Izvori bliski Savjetu ministara BiH, tvrde da je problematična investicija EIB odnosi na kredit vrijedan 50 miliona evra, koji je plasiran posredstvom Investiciono-razvojne banke RS (IRB).

“Dio tih sredstava utrošen je prema planu, odnosno za projekt za koji se i apliciralo u EIB. Ali, dio novca nije.

Prema njihovim informacijama, novac je preusmjeren u neki drugi posao po nekim korupcijskim linijama, odnosno radi se o namještanju poslova”, tvrdi izvor Dnevnog avaza.

Mektić je i ranije upozoravao da su pojedine banke upletene u korupcijske afere, koje dosežu milionsku vrijednost.

Izvor: EuroBlic/Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *