FP3: Markes dominantan, Rosi ušao u Q2

Aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu kraljevske klase Mark Markes pokazuje i na Red Bul Ringu da se nalazi u paklenoj formi, pošto je na trećem slobodnom treningu postavio ubedljivo najbrže vreme.

Markes je odvezao najbrži krug u vremenu 1:23.459, 423 hiljadita dela brže od Žoana Zarka. Iznenađenje i to prijatno bio je Andrea Janone, koji je postavio treće vreme i posle dužeg vremena se direktno plasirao u Q2. Visoko se plasirao Horhe Lorenco u Dukatiju, koji je bio četvrti, ispred nekadašnjeg timskog kolege iz Jamahe Valentina Rosija, koji je posle razočaravajuća prva dva treninga, najzad odvezao dobro i ušao u Q2 kao peti.

U Q2 još su otišli Maverik Vinjales, Loris Baz, Karel Abraham, Kal Kračlou i Skot Reding, dok će se za još dva mesta boriti, između ostalih Danilo Petući, Jonas Folger, Hektor Barbera, Dani Pedrosa, Andrea Doviciozo… Kvalifikacije su na programu od 14:10, prvo Q1, pa onda Q2, dok je trka za Veliku nagradu Austrije na programu u nedelju od 14 časova uz direktan prenos na Sport klubu 2.

(sport klub)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *