Felipe Masa završava karijeru

Vozač Vilijamsa Felipe Masa saopštio je danas da će na kraju ove sezone u Formuli 1 završiti karijeru.

Brazilac je na kraju prošle sezone namjeravao da završi karijeru, ali se ipak vratio u Vilijams, pošto je u ekipi ostalo upražnjeno mjesto, nakon što je Valteri Botas prešao u Mercedes.

Masa, pobjednik u 11 trka u Formuli 1, rekao je da je ovoga puta donio konačnu odluku.

“Pristao sam da se vratim i pomognem Vilijamsu. Uživao sam u četiri sjajne godine sa ekipom, ali moja karijera u Formuli 1 završiće se na kraju sezone”, rekao je 36-godišnji Masa.

On je prethodno rekao da želi da se takmiči i u 2018. godini, ali Viijams još nije odlučio koji vozači će biti u ekipi.

“Imam mnogo uspomena. Pripremam se za posljednje dvije trke, u Brazilu i Abu Dabiju i iako će biti emotivne, radujem se što ću na visokom nivou završiti karijeru. Takodje, radujem se i pripremama za naredno poglavlje u životu”, rekao je Masa.

Zamjenica direktora ekipe Kler Vilijams zahvalila je Masi na svemu što je uradio za ekipu i navela da je bilo zadovoljstvo sarađivati sa njim.

“Posebno smo zahvalni što je pristao da na godinu dana odloži penziju, što je pokazalo koliko je jaka veza koju smo izgradili”, rekla je ona, preneo je BBC.

Mediji spekulišu da Vilijams želi da angažuje Roberta Kubicu, koji se nije takmičio u Formuli 1 još od februara 2011. godine, kada je pretrpio teške povrede ruke u nesreći na reliju. Kanađanin Lens Strol će ostati u ekipi.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *