Džordan: Dva supertima u NBA ligi, ostali će biti smeće

Legendarni košarkaš Majkl Džordan izneo je mišljenje povodom sve izvesnijeg promenjenog odnosa snaga u NBA ligi, koji sve više pogoduje malom broju timova.

Nekada prva zvezda Čikago Bulsa, a po mnogima najbolji kojeg je košarkaška igra ikada imala, sada je vlasnik Šarlot Hornetsa, a zanimljivu izjavu je dao za američki magazin “Cigar Aficionado”.

“Gledajući sa takmičarskog stanovišta mislim da će NBA ligi biti naneta šteta. Imaćemo jedan ili dva tima koji će biti sjajni, a ostalih 28 će biti smeće. Ako ne to, imaće problema da prežive u poslovnom okruženju”, rekao je šestostruki šampion NBA lige sa Bulsima.

Kako poslednjih godina u NBA ligi dominiraju ekipe Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, često se postavlja pitanje da li se kreće ka potpunoj dominaciji dva supertima. Očekivanja i za finale plej-ofa naredne sezone su takva da će ove dve ekipe ponovo odlučivati o šampionu, dok se manje šanse daju Oklahomi, Hjustonu i Bostonu.

Džordan ja tako i svoje Hornetse “prozvao”, ali se nije osvrtao na dominaciju svojih Bulsa tokom poslednje decenije 20. veka, kada je NBA liga doživela vrhunac popularnosti.

Ono o čemu je Džordan još govorio je pitanje “najboljeg” svih vremena.

“Nikada nisam igrao protiv Vilta Čemberlena ili Džerija Vesta. Reći da je neko bolji od nekog drugog ne bi bilo fer. Ja sam šest puta bio šampion, a Bil Rasel 11 puta. Da li je Rasel bolji od mene ili ja od njega? Ne, jer smo igrali u različitim vremenima”, zaključio je Džordan.

(Sport klub)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *