Dodik: Ovo je krah pomirenja i povjerenja u BiH!

U Beogradu je održan sastanak predsjednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka, počelo je obraćanje medijima. Milorad Dodik je kazao da je Bakir Izetbegović ovim činom ugasio svjetlo za BiH.

"Pozdravljam ovaj način razgovora. Da ovdje ima pravde, odluka o reviziji ne bi mogla biti pokrenuta. Ovaj akt mržnje muslimana prema Srbima uopšte pokazuje da žele postići dva cilja: desetine miliona nekakve odštete, a drugi je da se ukine RS. Žele da vrate priču da su Srbi učinili genocid koji se nije desio", kazao je Dodik.

Dodao je da su "bošnjaci spremni da svojataju BiH" i da su na ovaj način ugasili svaku nadu u pomirenje i izgradnju povjerenja u BiH.

"Oni su spremni da svojataju BiH, da nama kažu da tamo nismo prisutni. Bakir Izetbegović je na ovaj način ugasio svjetlo što se tiče BiH. Dokle god se nama šalje poruka da se naša prava krše, od BiH ne može i ne treba biti ništa. To je država nazor. Poslali su poruku mržnje nama Srbima u BiH. Ovo je krah pomirenja i povjerenja u BiH. Propali su planovi međunarodne zajednice, jer je ovim povjerenje ugašeno. Povjerenje se ne može graditi na taj način. Ranije su rušili poziciju Hrvata, sada su krenuli da ruše Srbe", kazao je Dodik.

Još je dodao:

"Alija Izetbegović nije bio predsjednik nikakve BiH. Ja sam uvjeren da će se sa strane Međunarodnog suda to odbiti, ali ostaje problem da neko želi u ime drugih da odlučuje, a to ne može".

(N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *