Dobojskoj publici sinoć se predstavilo Grad pozorište iz Gradiške

Pozorišna publika u Doboju sinoć je , u okviru četvrte takmičarske večeri 17. Teatar festa, imala priliku da pogleda predstavu „Kumovi“, u produkciji Grad pozorište iz Gradiške. Tekst je napisao Dušan Kovačević , a režiju uradio Luka Kecman.

Predstava „Kumovi“ je nastavak saradnje Grad pozorišta iz Gradiške i tekstopisca Dušana Kovačevića. Kovačević je na osnovu uspješno realizovane prethodne predstave, “Generalna proba samoubistva”, Pozorištu iz Gradiške ustupio besplatno autorska prava na svoje pozorišne tekstove . Grad pozorište , krajem prošle godine, premijerno je izvelo i predstavu  „Kumovi“  koji je pozorišni velikan napisao prije četiri godine.

-Predstavu „Kumovi“ premijerno smo izveli 27.  novembra prošle godine. Od Dušana Kovačevića smo dobili poziv da gostujemo u  Teatru Zvezdara u Beogradu sa ovom predstavom, bez obzira što oni igraju svoje Kumove. Nadam se da ćemo biti u finansijskoj mogućnosti da našu igru predstavimo tamošnjoj publici, rekao je Draško Vidović, glumac Grad pozorišta Gradiška.

Ovaj pozorišni projekat finansijski podržali su  opština Gradiška i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a logistički i organizaciono Akademija umjetnosti Banja Luka i Kulturni centar Gradiška. Večeras je poslednje takmičarsko veče, u kojem će nastupiti glumci Narodnog pozorišta Republike Sprkse. Pred Dobojlijama će zaigrati predstavu „Sinovi umiru prvi“ po tekstu Mate Matišića, a u režijif Marka Misirače. U petak, u revijalnom dijelu, publici će se predstaviti  glumci pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke predstavom „Celo telo tu me boli“, nakon čega će uslijediti ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg Teatar festa i proglašenje najboljih pozorišnih ostvarenja.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *