Dobojsko Udruženje penzionera najorganizovanije u Srpskoj

Doboj, 30.1. – Udruženje penzionera u Doboju, koje broji 7. 600 članova jedno je najorganizovanijih u Srpskoj, barem tako tvrdi prvi čovjek dobojskih penzionera.
 Iz kase Udruženja redovno se izvajaju sredstva  za najugroženije članove. Jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 50KM za više od dvije hiljade penzionera podijeljeno je samo u prošloj godini.
U Udruženju su se pohvalili i kasom uzajamne pomoći.

-U prošloj godini smo za 394 penzionera odobrili pozajmicu, u ukupnom iznosu od 270.000KM. Više od 150 penzionera je preko Udruženja nabavilo ugalj, naše članove smo upućivali na banjska liječenja. Imamo osam potpisanih ugovora o pružanju usluga banjskog liječenja, a poslednji smo potpisali na Banjom u Kulašima. Organizovali smo jednodnevne izlete i putovanje širom Republike. Mislim da smo jedno od rijetkih udruženja koje za svoje članove organizuje edukativna predavanja , kurseve kao i sportske manifestacije . Prošle godine smo imali dva edukativna predavanja iz oblasti zdravlja , organizovali smo naš treći šahovski turnir , i imali smo jedno predavanje iz oblasti poljoprivrede – voćarstva.  Jedino smo udruženje koje ima svoj informativni list-Bilten putem kojim informišemo naše članove o aktivnostima. Kao regionalno Udruženje podržali smo i inicijative za poboljšanje materijalnog položaja penzionera u RS, kao i inicijativu o povećanju penzija, izjavio je Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera u Doboju.

On je rekao da sa istim aktivnostima Udruženje nastavljaja i u ovoj godini. Za sve penzionere otvorena su i vrata Kluba penzionera.
-U Klubu, penzioneri mogu da se zabave uz razne sadržaje,  kao što su društvene igre, karte, šah… Ljeti tamo mogu da popiju kafu, pročitaju novine . Jedini problem je što nismo riješili zagrijavanje tih prostorija tako da u ovim hladnim danima Klub faktički ne radi , ali se nadamo da ćemo riješiti i taj problem kako bi naše članstvo imalo lijep prostor za druženje i zabavu i u zimskim danima, rekao je Gligorić, dodavši da udruženje ima dobru saradnju i sa lokalnom zajednicom.

-Svake godine smo dobijali određen iznos pomoći koliko je Gradska uprava mogla da nam da , dobili smo i  prošle godine značajnu pomoć koju smo podijelili našim bolesnim i socijalno -ugroženim članovima . Ono što ćemo zahtijevati od rukovodstva grada u narednom periodu to je , da se se Udruženje penzionera svrsta kao budžetski korisnik, da svake godine imamo tačnu definisanu stavku novčanih sredstava , kako bismo na osnovu tih sredstava tačno planirali rad Udruženja, zaključio je Gligorić za RTV Doboj.

RTV Doboj
Foto: RTV Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *