Dobojska Ekonomska škola obilježila 62 godine postojanja

Dan Ekonomske škole i 62 godine postojanja i rada obilježeni su centralnom manifestacijom u holu Srednjoškolskog centra. Prisutnim gostima, predstavnicima Ministarstva prosvjete i kulture RS, Pedagoškog zavoda RS, republičke i lokalne vlasti, te kolektivu i učenicima škole najprije se obratila  v.d. direktora Tijana Vasiljević Stokić. Nakon toga, učenici Dramske sekcije su predstavili istorijat ove obrazovne ustanove te stihove koje su zabilježili pohađajući ovu školu. U muzičkom dijelu manifestacije goste je zabavljala Vana Raljić, učenica II razreda ove škole, koja je poznata po festivalskim nastupima širom BiH.

V.d. direktora Tijana Vasiljević Stokić kaže da je prva generacija učenika u ovu školu upisana 1955.godine. Od tada do danas je iznjedrila veliki broj učenika ali i stručnjaka iz različitih oblasti.

-Školu trenutno pohađa 420 učenika, zaposleno je 48 profesora, a što se zanimanja tiče škola obrazuje učenike za ekonomskog tehničara, bankarskog, poslovno-pravnog tehničara, poslovnog sekretara te frizera, kazala je Vasiljević Stokić.

– Ova škola ima dugu tradiciju, iz nje je izašlo dosta učenika koju su danas uspješni u svojim strukama, obzirom da je ovo stručna škola, to su poznati vrsni ekonomisti, pravnici ali isto tako i djeca koja su završila Medicinski fakultet, Srpski jezik i književnost, Žurnalistiku, istakla je Željka Damjanović prof. Srpskog jezik i književnost ,  koja u šali kaže da joj je najdraže kada se učenici iz Ekonomske škole u daljem obrazovanju odluče za oblast koju ona predaje.

Dan škole obilježen je nizom aktivnosti koje su organizovane u proteklih desetak dana, a neke od njih se odnose na predavanja o Vuku Karadžiću, analizi finansijskih izvještaja u cilju donošenja odluka, te sportska takmičenja sa učenicima iz drugih škola. Profesorima koji su zajedno sa učenicima bili nosioci svih tih aktivnosti uručene su zahvalnice.


RTV Doboj
Novinar: Bojana Lugonjić
Foto: Vuk Savić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *