Doboj: Štrajkači glađu traže zaostale plate

DOBOJ, 20. MARTA /SRNA/ – Predstavnici sindikata koji djeluju pri “Željeznicama Republike Srpske” posjetili su jutros u Doboju 16 radnika dobojske sekcije koji od sinoć štrajkuju glađu i upoznali se o njihovim zahtjevima, za koje kažu da se odnose na osnovna egzistencijalna pitanja.
Predsjednik Sindikata željezničara Milijan Marković rekao je Srni da je upoznat o tome da radnici neće prekidati radne obaveze, ali i da od štrajka glađu neće odustati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, između ostalog, redovna isplata plata i zaostalih potraživanja.  Marković je ponovio da štrajk glađu predstavlja spontani čin radnika i individualno pravo pojedinaca, te da ovakav vid borbe nisu organizovale sindikalne organizacije koje djeluju pri “Željeznicama Republike Srpske”.  On je najavio da će kontaktirati Upravu da bi se pronašlo rješenje.
Radnici protestuju zbog neisplaćenih plata i ostalih dugovanja prema njima, neisplaćivanja izvršnih presuda, i traže pokretanje odgovornosti za lošu situaciju u preduzeću.

U okviru “Željeznica” djeluju Sindikat željezničara Republike Srpske, Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat saobraćajno-transportne djelatnosti Banjaluka, Sindikat radnika infrastrukture Doboj, Sindikat radnika infrastrukture Banjaluka i Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila Prijedor.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *