DOBOJ: Peđa Dejanović novi član Hapoel Rišona

Peđa Dejanović se iz Španije seli u Izrael. Nekadašnji golman dobojske Sloge i banjalučkog Borca nakon tri sezone u Irunu potpisaće ugovor sa Hapoel Rišonom na godinu dana sa mogućnošću da se on produži na još jednu sezonu.

Hapoel je ove sezone zaustavljen u polufinalu plej-ofa Izraela. Kako se radi o najtrofejnijem timu ove zemlje odlučili su se da pojačaju svoje redove, a prvi je nekadašnji golman reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– Hapoel je ozbiljan klub, najtrofejniji u Izraelu koji već dve godine nije ništa osvojio. Zbog toga su se odlučili da pojačaju svoje redove i lako smo se dogovorili. Pričao sam sa Bojanom Ljubišićem, koji je ranije branio za njih. On mi je rekao da je tamo odlično, da je super organizovan klub. Zaista su pružili najbolje uslove. Imam 35 godina i mislim da nisam pogrešio što sam njih odabrao za nastavak karijere –ističe Dejanović.

U subotu se sprema oproštaj Dejanoviću u Irunu.

– Zaista imaću lepe uspomene iz Iruna. Sjajno sam bio prihvaćen, vratili smo ekipu u Asobal ligu. Za poslednji meč mi spremaju oproštaj. Žao mi je što idem nakon tri godine, ali jednostavno morao sam prihvatiti bolje uslove iz Izraela. Vidim da ni njima nije svejedno, a gotovo smo osigurali opstanak – dodaje Dejanović.

Bivši član Borca i Sloge se već raspitao o novom klubu.

– U mom gradu igra i Ivan Karačić sa kojim sam igrao za reprezentaciju BiH, a on nosi dres gradskog rivala Makabija. I on mi je sve pohvalno rekao o novom klubu, ali i gradu. U Izraelu ima dosta naših igrača tako da mi neće biti problem da se priviknem na novu sredinu – ističe Peđa Dejanović.

(Euroblic)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *