Doboj – “Branioci grada 2. maj 1992”: Srpski političari da jedinstveno djeluju

DOBOJ, 13. OKTOBRA /SRNA/ – Udruženje “Branioci grada Doboja 2. maj 1992” pozvalo je na jedinstvo srpske političke stranke u vlasti i opoziciji nakon oslobađajuće presude Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i da se srpski predstavnici povuku iz zajedničkih organa BiH.
“Mi, demobilisani borci, koji smo imali čast da učestvujemo u stvaranju Republike Srpske, nismo zadovoljni blagom reakcijom predstavnika Srba u zajedničkim organima BiH, te opozicionim nepoštovanjem institucije predsjednika Republike Srpske”, rekao je predstavnik Udruženja Radenko Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je uputio poziv srpskim predstavnicima da napuste funkcije u zajedničkim organima BiH i napomenuo da bi “srpski predstavnici u zajedničkim organima trebalo da imaju slike ubijenih podrinjskih Srba i da se zapitaju ko ih je ubio”.

Nikolić je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se češće konsultuje sa patriotskim organizacijama koje čine demobilisani borci.

Sud BiH je u ponedjeljak, 9. oktobra, oslobodio prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *