Direktor dobojske biblioteke – najbolji menadžer

U dobojskoj Biblioteci, koja je nedavno zasijala u novom ruhu, postavljena je izložba povodom 70 godina postojanja i rada.Direktoru ove kulturne ustanove u Doboju dodijeljena je i Povelja “Đorđe Pejanović” za stvaralački rad i doprinos u razvoju bibliotekarske struke.

Prema riječima direktora Narodne biblioteke u Doboju nagrada za najboljeg menadžera u struci koja joj je dodijeljena nedavno na manifestaciji “Višegradska staza” predstavlja krunu njenog dosadašnjeg rada. Ona je istakla da su za ovu nagradu zaslužni i radnici Biblioteke.Gostimirovićeva je navela da je riječ o strukovnoj nagradi koju Društvo bibiotekara Republike Srpske dodjeljuje u tri kategorije – najbolja biblioteka, bibliotekar, te menadžer. Ona ističe da je odluka obrazložena time što je dobojska biblioteka brzo obnovljena i stavljena u funkciju nakon katastrofalnih poplava 2014. godine u kojima je uništena bibliotečka građa i oštećen objekat.

Ove godine dobojska biblioteka obilježava 70 godina postojanja I rada. Tim povodom postavljena je izložba koja je informativno-dokumentarnog tipa.

„U vitrinama je izložena bibliotekačka građa iz posebnih fondova prema svojoj raznovrsnosti.I zložene su monografske i serijske publikacije kao i druga dokumentarna građa.Kao dopunski element izložen je pribor za pisanje počev od divitasa iz 19.vijeka do pisaće mašine, lap-top računara.Jedna vitrina je posvećena razvoju knjige, od prvih početaka rukopisne knjige do današnje elektronske knjige“ rekao je autor izložbe Dragan Mićić.

Novi izgled Biblioteke privukao je i nove korisnike.Povećao se njihov broj,a kako su kazali u ovom hramu kulture studenti pune njihove čitaonice . Direktor Narodne Biblioteke u Doboju uručila je i zahvalnice ustanovama, nevladinim organizacijama i medijima za pruženu podršku,pomoć, povjerenje i saradnju u periodu obnove zgrade Biblioteke nakon poplave. U obnovu Biblioteke u Doboju, Vlada Francuske, grad Doboj i ostali donatori uložili su više od million maraka.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *