Danica Maksimović otvara “Teatar fest Doboj 2017”

DOBOJ, 18. MAJA /SRNA/ – Glumica Danica Maksimović 28. maja otvoriće 18. “Teatar fest Doboj 2017” u okviru kojeg će do 2. juna biti odigrano šest predstava u izvođenju pozorišta iz regiona.
Tokom manifestacije nastupiće respektabilne pozorišne kuće, rekla je direktor Centra za kulturu i obrazovanje Doboj Vukosava Sofrenić.

Stručni saradnik dobojskog Centra za kulturu Vojo Čakarević rekao je da je ove godine bilo prijavljeno 25 predstava od kojih su šest izabrane kao provjerene i kod publike popularne.

“Na neki način nastojali smo da to bude otklon ka komediji, ali ne nužno”, rekao je Čakarević, koji najavljuje učešće poznatih glumačkih imena.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prvog dana festivala biće izvedena predstava “Indigo”, u izvođenju “Budva-grad teatra” i “Smart studija” iz Beograda.

Drugog takmičarskog dana, 29. maja, publici će se predstaviti Narodno pozorište Republike Srpske predstavom “Podvala”, a 30. maja, glumci zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta izvešće predstavu “Gluho doba”.

Četvrtog takmičarskog dana, 31. maja, nastupiće “Kerekeš teatar” iz Varaždina sa predstavom “Skupština”, a dan poslije glumci beogradske “GMR produkcije” izvešće predstavu “Priča se po gradu”.

Posljednjeg dana festivala, 2. juna, glumci Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke će u revijalnom programu odigrati predstavu “Pidžama za šestoro”.

Predstave će pratiti stručni žiri Vlado Kerošević, Jovanka Stojčinović Nikolić i Gordana Vasić.

Cijena pojedinačne karte za predstave u takmičarskom dijelu je sedam KM.

Prateći program ovogodišnjeg Teatra je izložba “Bijeli gavran”, Borka Močevića iz Prijedora.

“Teatar fest Doboj 2017” biće svečano otvoren 28. maja u 19.00 časova.

Generalni sponzor Teatra je Adiko banka, a pokrovitelj Grad Doboj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *