Danas izlazi novi Iphone: Zna se sve o “osmici”, ali i ko je krtica

Neko iz Epla je otkrio mnoštvo detalja o novom ajfonu i to može naneti, kako prenose mediji „nenadoknadivu štetu Eplu“.

Tokom vikenda u javnost su procurile informacije iz Epla i čini se, otkriveno je više nego što su hteli u toj kompaniji.

Oni koji s nestrpljenjem čekaju novi model navikli su na situaciju da se nekoliko dana pre “iskopaju” neke informacije. Sada se situacija ponavlja, u javnost je procurila poslednja “kvačica” za iOS 11, koja otkriva mnogo toga do sada nepoznatog.

Neko, očigledno od radnika Epla, javio je dve URL adrese poznate samo radnicima kompanije, a na kojima se nalazila GM (Golden Master) verzija iOS-a 11. Unutar ovog OS-a lako se onda mogu naći detalji o novim telefonima.

Ono što se saznalo je otprilike sledeće:

Ajfon telefoni ove nove generacije zvaće se 8 i 8 plus. Premijum model biće iPhone X.

Obična “osmica” trebalo bi da ima 2 GB memorije, dok će X i 8 plus imati 3 GB.

iOS 11 omogućiće prepoznavanje lica pa će tako prema grimasi moći da animira smajlije sa vašim likom. Novi uređaj će verovatno imati “True Tone” ekrane sa najprirodnijim bojama, dok bi na iPhoneu X trebalo da budu zastupljeni OLED ekrani.

“Neko ko radi u Eplu poslao je ove adrese s Mac računara, možda čak i nesvestan koliko informacija može da se prikupi s ovih adresa“, kaže jedan od IT blogera, ipak on navodi da nije nemoguće i da je sve smišljeno uradio.

“Svejedno, ova osoba bi trebalo da se stidi i da bude zabrinuta zbog toga ko sve prati njenu adresu.“

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *