Dan bez automobila

U Doboju je danas, povodom obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila, za saobraćaj zatvorena glavna gradska Ulica Svetog Save i Trg kod Parka heroja.
dan-bez-automobila-2Saobraćaj će biti obustavljen do 18.00 časova, a programom manifestacije predviđeni su šetnja i druženje učenika dobojskih osnovnih škola, djece iz Vrtića “Majka Jugovića” i korisnika Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, dječiji crteži na kolovozu i vožnja biciklima.

Načelnik gradskog Odjeljenja za evropske integracije i energetsko-ekološku efikasnost Marina Turkić rekla je Srni da se manifestacija održava s ciljem promocije zdravog i kvalitetnijeg načina života, da se probudi svijest kod stanovništva za potrebom korišćenja alternativnih prevoznih sredstava, čime bi se doprinijelo smanjenju zagađenja, a istovremeno i zdravijem načinu života, kao i umanjenim troškovima prevoza i zdravijoj ekonomiji.

dan-bez-automobila-3Turkićeva podsjeća da grad Doboj od 2004. godine organizuje manifestaciju “22. septembar – Međunarodni dan bez automobila”, koja se provodi u okviru “Evropske sedmice mobilnosti”, koju je pokrenula Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije 2002. godine.

Organizatori manifestacije su Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, Odjeljenje za evropske integracije i energetsko ekološku efikasnost i gradska Turistička organizacija.

Izvor: agencije

Foto: Radenko Tomić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *