CJB Doboj – sankcionisani učesnici u saobraćaju

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 24. do 31. januara 2016. godine, sankcionisana su 1003 prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Zbog počinjenih navedenih prekršaja  iz saobraćaja je isključeno ukupno 95 vozača i 25 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je ukupno 67 vozača. Zbog koncetracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg lišena su slobode zadržavanjem 26 vozača. Od toga, kod 2 vozača alkotestiranjem je utvrđena kocentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, dok je kod 22 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg. Dva vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju.  Kod ostalih 41 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je ukupno 559 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, od čega je 400 vozača prekoračilo dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok je 159 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. U naseljenim mjestima najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h više od dozvoljene (234), dok je najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja van naseljenog mjesta evidentiran u rasponu od 20 do 30  km/h (66).

U dva slučaja, u naseljenim mjestima  evidentirana su prekoračenja brzine preko 50 km/h.

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 95 učesnika u saobraćaju.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *