CJB Doboj – lišeno slobode zadržavanjem 25 vozača

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 01. do 07. februara 2016. godine, sankcionisana su 974 prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Zbog počinjenih navedenih prekršaja  iz saobraćaja je isključeno ukupno 75 vozača i 30 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je ukupno 57 vozača. Zbog koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg lišena su slobode zadržavanjem 25 vozača. Od toga, kod jednog vozača alkotestiranjem je utvrđena kocentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, dok je kod 22 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg. Dva vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju.  Kod ostala 32 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisan je 251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, od čega su 184 vozača prekoračilo dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok je 67 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. U naseljenim mjestima najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h više od dozvoljene (94), dok je najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja van naseljenog mjesta evidentiran u rasponu od 20 do 30  km/h (31).

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionisana su 334 učesnika u saobraćaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *