Bračnom paru Petrović potrebna pomoć

U svega nekoliko kvadrata trošne sobe u kolektivnom centru, bivšem Domu penzionera u Doboju, bračni par Petrović, Emilija i Slaviša krpe kraj sa krajem.

Slaviša je bio učesnik rata, u kojem je izgubio nogu. Izbjegao je iz okoline Maglaja, i već petnaestak godina stanuje u kolektivnom centru, bivšem Domu penzionera. Kao ratni-vojni invalid V kategorije prima invalidninu u iznosu od oko 220 KM. Skupljao je i prodavao staro gvodžđe, i od toga se kaže ubirala pokoja marka, sve dok prije dvije godine nije doživio saobraćajnu nezgodu , koja je dokusurila njegovo zdravstveno stanje.

-2015. godine sam doživio  saobraćajnu nezgodu , poslije koje se ništa ne sjećam, ne sjećam se ni kako je došlo do te nezgode. Kako mi je supruga ispričala, ležao sam u bolnici u Banjaluci i bio sam u komi nekoliko dana. U ratu sam izgubio nogu, ali sam mogao određene poslove raditi. Skupljao sam staro gvožđe i prodavao. Od kako sam doživio tu nezgodu, nisam u stanju da bilo šta radim i zaradim koji dinar. Borio sam se za ovu Republiku, dao sam nogu za nju, a ona mi to vraća kroz 220 KM invalidnine, koja ne može pokriti osnovne životne troškove, priča četverogodišnji Slaviša.

-Pola invalidnine ide Slavišinom sinu iz prvog braka, dok kupimo lijekove, nama za život ne ostane bukvalno ništa. On više nije sposoban da radi, i ja imam zdravstvenih problema, imala sam dvije operacije, nikada nam nije bilo teže, dodaje supruga Emilija.

Petrovići pozivaju humane ljude, da im u skladu sa svojim mogućnostima pomognu. Emilija, koja svakodnevno brine o Slaviši kaže da je na izmaku i vreća brašna koju mjesecima razvlače. Mašina za veš bi joj mnogo značila, s obzirom da sve pere na ruke.

Svi koju su zainteresovani da pomognu ovom bračnom paru mogu ih kontaktirati na telelefon:

064 44 81 442

Ili novčana sredstva uplatiti na žiro-račun:

1532694981

RTV Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *