Biciklistička trka Beograd – Banjaluka prolazi kroz Doboj

U četvrtak, 21. aprila u banjalučkom hotelu Bosna održana je konferencija za medije povodom početka 10. međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka. Praćenje ove trke najavilo preko 30 medijskih kuća iz zemlje i inostranstva, što ovaj sportski događaj čini jednim od najpraćenijih događaja u zemlji.

Trka je i ove godine uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije i bodovaće se za predstojeće Olimpijske igre. U svom jubilarnom izdanju okupila je preko 100 biciklista iz 25 zemalja svijeta, a riječ o ukupno 22 tima. Start trke je zakazan za subotu, 23. aprila u 12 časova u Beogradu na Trgu Republike, a prva dionica se završava oko 15 časova na ciljnoj kapiji na Trgu Kralja Petra u Bijeljini. U nedjelju 24. aprila sa početkom u 12 časova i 15 minuta na Gradskog trgu u Tesliću počinje druga  dionica trke tokom koje će se voziti i dva kruga ulicama Doboja. Ulazak u Banjaluku, krajnje odredište,  predviđen je za 15 časova i 45 minuta.

Direktor takmičenja Vladimir Kuvalja je rekao: ”Sve je spremno za početak jubilarnog izdanja trke. Neki od timova su već stigli u Beograd, a dolazak ostalih očekuje se sutra 22. aprila. Kad je riječ o organizacionim procedurama ispoštovani su svi najstoržiji standardi i sa te strane sve je spremno za održavanje trke.“

Na konferenciji za novinare, u ime Gradske uprave Doboja, učestvovao je Miloš Bukejlović, sekretar Skupštine grada. Obraćajući se novinarima on je izjavio da je Doboj ponosan što učestvuje u organizaciji, ističući njegov značaj ove trke za razvoj sporta. „Gradska uprava će uvijek pronaći način da pomogne događaje koji promovišu sport, zdrav život i druženje mladih.“, rekao je Bukejlović.

 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *