ALKOHOL I VOLAN – UBITAČNA KOMBINACIJA

DOBOJ, 23.12.2015. (RTVD) – U Doboju je danas održana medijska kampanja upozoravanja vozača na opasnost sjedanja za volan pod dejstvom alkohola. Dijeljeni su promotivni leci i simulirano kako to izgleda vožnja u alkoholisanom stanju.

učlanak

  • Pored lokalne zajednice, organizatori kampanje su Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Inspektorat i Auto-moto savez RS, te „Jelen“ pivo. Osnovni cilj nam je bio da ukažemo na opasnost koja vreba sve učesnike u saobraćaju od strane vozača koji voze pod dejstvom alkohola. Pored promotivnih letaka koje smo dijelili, vozači su bili u prilici da sa tzv. „pijanim naočarama“ vide kako izgleda put i vožnja pod dejstvom alkohola, izjavio je Radio-Doboju Milenko Mićić, saobraćajni inspektor iz našeg grada.

On je precizirao da su se u kampanju aktivno uključili i učenici Saobraćajne škole i Saobraćajnog fakulteta iz Doboja, kao i učenici osnovnih škola, a sve u cilju animiranja šire društvene zajednice na rješavanje ovog problema.

Kampanja je imala dva slogana: „Alkohol+volan=ubitačna kombinacija“ i „Srećna Nova godina-bez žrtava“. (Kraj /GoSt)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *