5. MEMORIJALNI TURNIR ”DIMITRIJE MITO KRESOJA 2017”: Pehari odlaze u Tuzlu i Jelah

Završen je memorijalni turnir ”Dimitrije Mito Kresoja” trijumfima ekipa  Pjetlić iz Tuzle u konkurenciji 2007. godišta i Borca iz Jelaha u kategoriji 2009. godište.

Najveće iznenađenje kod 2007. godišta napravila je   ekipa  Proleter iz Slavinovića kod Tuzle kada je u četvrtfinalu eliminisala favorizvanu ekipu Soccer kids iz bijeljine boljim izvođenjem penala 3:2, u regularnom toku bilo je 2:2 iako su Bijeljinci imali vođstvo 2:0. U ostalim utakmicama četvrtfinala Pjetlić je savladao ekipu Perfekt iz Srebrenika 1:0, Napredak je bio uspješniji od Tempa iz Zenice 4:0, dok je domaća Sloga eliminisala komšije iz Jelaha ekipu Borca 3:1.

Prvo mjesto na kraju sasvim zasluženo u ovoj konkurenciji je osvojio Pjetlić koji u finalu porazio Napretka nakon boljeg izvođenja penala 5:4 u regularnom toku bilo je 1:1. Proleter iz Slavinovića se okitio bronzom pobijedivši domaću Slogu na penale 5:4 u regularnom vremenu rezultat je glasio 0:0.


Titulu najboljeg igrača ovojio je Amar Ibrišimović (Pjetlić), najbolji asistent je Lazar Gavrić (Sloga), najbolji čuvar mreže je Faruk Galić (Proleter Slavinovići) i najviše golova na turniru postigao je Armando Šainović (Napredak).

U konkurenciji 2009. godište gledali smo uzbudljive četvrtfinalne utakmice, kao i frenetično navijanje sa  tribina posebno u susretu između Pjetlića i Borca iz Jelaha gdje su dječaci iz Jelaha boljim izvođenjem penala slavili 3:2. I u ostalim utakmicama bilo je neizvjesno do samog  kraja koje su rešavane sa bijele tačke izuzev meča Prijatelji – Sloga u kojem su Brođani slavili minimalcem 1:0. Tekstilac je eliminisao ekipu Napretka, dok je u lokalnom derbiju Proleter bio uspješniji od Sportinga.

Zlatnim medaljama okitili su se dječaci Borca iz Jelaha koji su u finalu slavili takođe poslije penal lutrije protiv Tekstilca 3:1, a  treće mjesto osvojio je Proleter iz Teslića koji je boljim izvođenjem penala savladao ekipu Prijatelji.

Najbolji igrač je iz pobjedničkog tabora Aiman Subašić, najviše asistencija imao je Mirko Biljanović (Proleter Teslić), za najboljeg golmana odlukom delegata i trenera proglašen je Boris Drobilović iz Tekstilca, a najbolji tobdžija je Stefan Vidić iz ekipe Prijatelji. 

REZULTATI:

  1. GODIŠTE:

ČETVRTFINALE:

Soccer kids (Bijeljina) – Proleter (Slavinovići – Tuzla) 2:2 penalima 2:3, Pjetlić (Tuzla) – Perfekt  (Srebrenik) 1:0, Napredak (Zavidovići) – Tempo (Zenica) 4:0, Borac (Jelah) – Sloga (Doboj) 1:3.

POLUFINALE:

Proleter Slavinovići – Pjetlić  0:4, Napredak – Sloga 1:1 penalima 3:1.

ZA TREĆE MEJSTO: Sloga – Proleter Slavinovići 0.0 penalima 4:5.

FINALE: Napredak – Pjetlić  1:1 penalima 4.5.

  1. GODIŠTE:

ČETVERTFINALE:

Prijatelji (Brod) – Sloga (Doboj) 1:0, Borac (Jelah) – Pjetlić (Tuzla) 2:2 penalima 3:2, Napredak (Zavidovići) – Tekstilac (Derventa) 1:1 penalima 1:2, Sporting (Banja Vrućica) – Proleter (Teslić) 1:1 penalima 2:3.

POLUFINALE:

Prijatelji – Borac jelah 1:2, Tekstilac – Proleter Teslić 0:0 penalima 2:0.

ZA TREĆE MEJSTO: Prijatelji – Proleter Teslić 0:0 penalima 2:3.

FINALE: Borac Jelah – Tekstilac 0:0 penalima 3:1.

RTV Doboj, Nenad Vasić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *